Земельний гід

Про ринок землі: все, що треба знати

В Україні з’явиться фонд для підтримки кредитування малих аграріїв

Четвер, 4 листопада 2021, 18:51
 
unsplash

Верховна Рада 4 листопада підтримала створення фонду, який забезпечуватиме кредити малих та середніх аграріїв держгарантіями.

Про це повідомила пресслужба ВРУ, міністр агрополітики Роман Лещенко.

Відповідний законопроєкт №3205-2 "Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві" в цілому підтримали 262 нардепи.

Він визначає правовий статус та засади діяльності Фонду, встановлює порядок визначення критеріїв щодо аграріїв та банків, кредити між якими можуть гарантуватися державою. 

Реклама:

Як пояснив міністр агрополітики Лещенко, завдяки законопроекту фермери, які обробляють до 500 га, матимуть гарантії від держави для отримання кредитів у фінустановах. 

Фонд надаватиме гарантії обсягом до 50 % непогашеної суми основного боргу та гарантії на строк дії кредитного договору, але не більше 10 років. 

Рішення про утворення Фонду приймає Кабінет Міністрів, який є його засновником.

Учасниками Фонду, крім держави, можуть бути міжнародні фінансові організації та інші юридичні особи. 

Передбачається, що Фонд часткового гарантування кредитів в сільському господарстві має набути статусу фінустанови та отримати відповідну ліцензію.

Нагадуємо:

Верховна Рада ще у лютому прийняла за основу законопроєкт № 3205-2 про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

Більше про ринок землі, ціни, угоди і лайфхаки читайте в рубриці ЕП "Земельний гід".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: