"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Змусьте Amazon платити": у 20 країнах страйкують у "Чорну п’ятницю"

П'ятниця, 26 листопада 2021, 09:24
 
Фото з протесту працівників Amazon у 2018 році
getty images

Співробітники Amazon з 20 країн світу страйкують у "Чорну п’ятницю" з вимогою поліпшення умов праці.

Про це повідомляє Business Insider.

Протести відбуваються в рамках ініціативи "Make Amazon Pay", або "Змусьте Amazon платити" у коаліції з 70 міжнародними профспілками та організаціями. Серед них – Greenpeace, Oxfam та Amazon Workers International.

Очікується, що у заході 26 листопада братимуть участь працівники зі сфер "від нафтопереробних заводів, фабрик, складів, центрів обробки даних і корпоративних офісів".

Реклама:

"Пандемія показала, як Amazon ставить прибуток попереду працівників, суспільства та нашої планети… Amazon бере занадто багато і віддає занадто мало. Настав час змусити Amazon платити", – написав Make Amazon Pay у своїх вимогах.

Протести відбуваються на тлі зростання незгоди співробітників компанії з умовами праці, зокрема через тривалий робочий день, низьку оплату праці та складні системи оцінки ефективності. 

Вимоги до Amazon включають підвищення зарплат, кращу безпеку роботи та "призупинення жорсткого режиму продуктивності та спостереження, який Amazon використовував, щоб тиснути на працівників".

У компанії заявляють, що інвестує "значні кошти" на окремі цілі, заявлені протестувальниками, наприклад – кліматичні вимоги.

Нагадуємо:

"Make Amazon Pay" заснована у 2020 році і була спровокована умовами праці на складах компанії на тлі пандемії COVID-19. 

Торік протести до "Чорної п’ятниці" охопили 15 країн. Організатори заявляли, що за час пандемії Amazon примножила свої доходи та стала трильйонною корпорацією. 

Натомість умови роботи працівників складів компанії не покращились: вони працювали у режимі підвищеного навантаження без жодного підняття заробітної плати.

За час пандемії засновник Amazon Джеф Безос набув статків у понад 100 млрд доларів і став найзаможнішою людиною світу. Згодом його "скинув" засновник Tesla Ілон Маск зі статками у понад 300 млрд доларів, хоча сам Безос наростив статки до 200 млрд доларів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!