Закон про 2,5 млрд з бюджету на дороги й інфраструктуру пройшов перше читання

Четвер, 18 листопада 2021, 14:10
 
фото: укравтодор

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №6298, який передбачає виділення з держбюджету-2021 2,5 млрд на дороги, інфраструктурну субвенцію та на національного авіаперевізника.

Про це повідомляє прес-служба Ради.

Документ підтримали 236 нардепів.

Законопроєктом пропонують збільшити на 2,5 млрд грн доходи держбюджету і спрямувати їх:

Реклама:
  • Мінінфраструктури на фінансування нової бюджетної програми "формування статутного капіталу акціонерного товариства, що здійснює завдання та функції національного авіаперевізника" - 500 млн грн;
  • Укравтодору на фінансування бюджетної програми "розвиток мережі та утримання автомобільних доріг загального користування державного значення" - 1 млрд грн;
  • Мінфіну (загальнодержавні видатки та кредитування) - на фінансування бюджетної програми "субвенція з держбюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проєктів та розвиток об'єктів соціально-культурної сфери" - 1 млрд грн.

"Джерелом покриття видатків держбюджету на фінансування вказаних бюджетних програм пропонується визначити додаткові надходження від податків на прибуток підприємств податку та на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування, рентних плат за спеціальне використання лісових ресурсів та за спеціальне використання води", - пояснили в Раді.

Нагадаємо:

У Верховній Раді пропонують виділити із держбюджету-2021 2,5 млрд грн - кошти підуть, зокрема, на ремонти і будівництво доріг, інфраструктурні проєкти у рамках "Великого будівництва".

Кошти також планують спрямувати на формування статутного капіталу акціонерного товариства, що здійснює завдання та функції національного авіаперевізника.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: