У Раді пропонують регулювати ціни на соняшникову олію 

Вівторок, 16 листопада 2021, 17:58
 
unsplash

Голова підкомітету Верховної Ради з питань регуляторної політики Ганна Лічман пропонує встановити державне регулювання цін на соняшникову олію.

Про це повідомляє пресслужба ВРУ.

Лічман головувала на круглому столі в комітеті з питань економічного розвитку щодо цін на соняшникову олію. У ньому також взяли участь члени комітету, представники уряду, АМКУ, Держрезерву та бізнес-асоціацій. 

"На жаль, ринок не зміг врегулювати ціну. Сьогодні ми отримали багато підтверджень того, що і держава не змогла врегулювати вартість цього важливого товару", – зазначила голова підкомітету.

Реклама:

Вона пропонує вирішити цю ситуацію шляхом державного регулювання цін на соняшникову олію. Для цього уряд повинен додати олію до переліку соціально значущих товарів.

Держрегулювання здійснюється шляхом декларування зміни роздрібних цін в разі їхнього збільшення на понад 5%. "Колеги мають попрацювати над цією проблематикою, щоб держава змогла втрутитися в регулювання вартості сировини", – резюмувала Лічман.

Нагадуємо:

18 травня набула чинності постанова Кабінету міністрів про державне регулювання цін на товари, які мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: