Скандал в "Укрексімбанку": поновлених нападників на журналістів таки звільнили

П'ятниця, 12 листопада 2021, 22:50


Інновації в дії
укрексімбанк

Поновлених раніше нападників на журналістів "Схем" Ігоря Тельбізова та Олега Осіпова звільнили із займаних посад.

Про це повідомляє прес-служба Укрексімбанку у Facebook.

Зазначається, що 12 листопада наглядова рада провела позачергове засідання, на якому вивчили "обставини інциденту, який відбувся 11 листопада 2021 року в головному офісі банку за участю Тельбізова І.Г. та працівників Департаменту банківської безпеки банку та став предметом обурення громадськості".

Наглядова рада прийняла "одностайне рішення звернутись до правління банку для вжиття заходів щодо негайного припинення трудових відносин банку з Тельбізовим І.Г. та Осіповим О.Л".

Члени наглядової ради заявили, що своїми діями Осіпов і Тельбізов "довели, що вони не здатні належним чином виконувати свої обов'язки, передбачені їх посадовою інструкцією, внаслідок, серед іншого, нерозуміння вимог та положень Кодексу етики та корпоративних цінностей банку".

Також у банку заявили про наявність у них "конфлікту між особистими інтересами та інтересами банку".

У наглядовій раді дійшли до висновку, що їхнє подальше перебування на посадах "створює загрозу для всієї системи безпеки банку та для його стабільної та безперервної діяльності в цілому, що створює істотні операційні, комплаєнс та репутаційні ризики".

Розглянувши рекомендацію наглядової ради, правління на позачерговому засіданні прийняло одноголосне рішення "негайно звільнити" Тельбізова та Осіпова.

Тельбізова звільнили з посади керівника Департаменту банківської безпеки банку. Осіпова - з посади начальника управління внутрішньої безпеки.

Обох звільнили на підставі п. 2 ч. 1 ст. 40 КЗпП України, а саме -  на підставі виявленої невідповідності працівника займаній посаді та виконуваній роботі.

Нагадуємо:

Директор департаменту банківської безпеки державного "Укрексімбанку" Ігор Тельбізов, якого відновили на посаді після нападу на журналістів "Схем" повернувся на роботу під аплодисменти працівників фінустанови.

Повернення до виконання своїх обов'язків нападників на журналістів програми "Схеми" - Ігоря Тельбізова та Олега Осіпова - не є справедливим, хоча і може відповідати чинному законодавству, заявила голова наглядової ради банку.

Володимира Пікалова звільнили з посади в Укрексімбанку, водночас ще двох підозрюваних у кримінальному провадженні поновили.

4 жовтня "Схеми" повідомили про напад у державному "Укрексімбанку" під час запису інтерв’ю із головою правління цієї фінустанови Євгеном Мецгером прямо у його кабінеті.

Мецгеру не сподобалось одне із запитань журналіста-розслідувача Кирила Овсяного, після чого він наказав охороні "забрати камери" та "дістати із них касети". Журналіст зміг записати те, що відбувалось, на аудіо, а згодом відновили й відео.

Згодом Мецгеру, та ще трьом посадовцям, причетним до нападу, було вручено підозри.

7 жовтня журналісти "Схем" оприлюднили розслідування щодо державного Укрексімбанку, у приміщенні якого днями напали на знімальну групу. Також журналісти показали запитання, через які у них забрали камери й намагалися видалити інтерв’ю.

11 жовтня суд відправив відстороненого голову правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера та директора департаменту інформаційної політики "Укрексімбанку" Володимира Пікалова під нічний домашній арешт у справі щодо перешкоджання роботі журналістів програми "Схеми".

Відсторонений голова правління "Укрексімбанку" Євген Мецгер після скандалу з нападом на журналістів програми "Схеми" написав заяву про звільнення за власним бажанням. 

Економічна правда