Українці з паспортами-книжками також зможуть змінювати місце реєстрації онлайн

Середа, 10 листопада 2021, 13:50


Ідеї, які змінюють міста
фото: дія

Послуга реєстрації місця проживання онлайн стане доступною для українців, які мають паспорти у формі книжки.

Відповідний експерименталльний проєкт уряд затвердив із доопрацюванням на засіданні 10 листопада, повідомив прем'єр Денис Шмигаль.

За його словами, цей проєкт дасть можливість здійснювати прописку в електронній формі за допомогою "Дії".

"Наразі відповідна послуга вже доступна для тих, хто має паспорт у формі ID-картки", - додав він.

Також, як повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, Кабмін прийняв постанову, яка дозволить відображати у "Дії" посвідку на тимчасове/постійне проживання іноземцям та особам без громадянства.

"Скоро запустимо!", - написав Федоров.

Відповідно до першого документа, який оприлюднив у Telegram нардеп Олексій Гончаренко, для призовників, військовозобов'язаних і резервістів при зміні місця проживання передбачили можливість отримати номер запису в ЄДР через "Дію".

Крім цього, запроваджується е-витяг про реєстрацію місця проживання, який можна буде отримати в "Дії", а зареєстроване місце проживання можна буде підтвердити відомостями з е-паспорта, е-закордонного паспорта та згаданого е-витягу з "Дії".

Нагадаємо:

Верховна Рада прийняла в цілому законопроєкт про зміну місця реєстрації онлайн - територіальні громади будуть вести реєстри виключно в електронному форматі.

Реєстрація місця проживання онлайн стане доступною з 1 грудня 2021 року, коли основні норми відповідного закону наберуть чинності - поступово кожен регіон буде переходити на електронну зміну місця реєстрації.

Економічна правда