Фонд держмайна здає в оренду 35 об'єктів держмайна у Чорнобильській зоні

П'ятниця, 8 жовтня 2021, 14:25


Ідеї, які змінюють міста
фото: фонд держмайна

Фонд держмайна пропонує в оренду 35 об'єктів держмайна в Чорнобильській зоні відчуження.

Про це заявив заступник голови Фонду Костянтин Кошеленко під час прес-туру до об’єктів оренди в місті Чорнобиль.

За його словами, прозора оренда є тим механізмом, який здатний надати поштовху економічній активності в цій місцевості і сприяти її відродженню.

"Через неможливість приватизації в зоні відчуження, оренда залишається тут єдиним інструментом для залучення інвестицій. Разом із тим, тут є суттєвий туристичний потенціал, перспективний ринок послуг та можливості для розміщення об’єктів зеленої енергетики", - сказав Кошеленко.

Із кожним вакантним для оренди об’єктом можна ознайомитись онлайн на сайті orenda.gov.ua, всі аукціони відбуваються онлайн.

"Сьогодні кожен може пересвідчитись, що навіть у Чорнобильській зоні відчуження є цікаві для інвестування об’єкти нерухомості. Це створює додаткові можливості для виконання програми щодо перетворення її на зону відродження", - додав він.

У Фонді додають, що для отримання консультацій щодо укладання договорів не потрібно вирушати в Чорнобильську зону відчуження, за потреби можна звернутися до Київського обласного регіонального відділення, офіс якого розташований у Голосіївському районі Києва.

Економічна правда