Екснардеп Жеваго зайнявся новим бізнесом

Четвер, 7 жовтня 2021, 12:35
 

Засновник групи "Фінанси і кредит" формує окремий напрямок з виробництва спирту.

Про це ЕП повідомило інформоване джерело.

За його даними, кістяк нового бізнесу Жеваго складають спиртзаводи держконцерну "Укрспирт", викуплені на торгах Фонду держмайна України.

Наразі до складу групи бізнесмена входить 5 спиртзаводів: Довжоцький (Хмельницька обл.), Воютицький (Львівська), Вишняківський (Полтавська), Іванківський (Черкаська), Тхорівскій (Київська).

Реклама:

Ці підприємства були приватизовані протягом грудня 2020 року - травня 2021 року. Всі вони були придбані однієї і тієї ж структурою - ТОВ "СКН "Сучасна комерційна нерухомість" (Київ).

Ця компанія зареєстрована в лютому 2020 року на киянина Дмитра Березовенко. Його же вказано кінцевим бенефіціаром цієї компанії в документах, які були передані Антимонопольному комітету за дозволом на придбання зазначених підприємств.

Сумарні витрати "СКН "Сучасна комерційна нерухомість" в приватизацію 5 спиртзаводів становлять 300 млн грн. За даними ЕП, кінцевим власником цих інвестицій є Костянтин Жеваго.

Редакція звернулася до бізнесмена за озвучуванням його позиції. Він не відреагував.

"Сучасна комерційна нерухомість" брала участь в конкурсах з приватизації Борокського, Кобиловолоцкого, Мишковицького спиртзаводів, але її ставка виявилася нижче конкурентів.

Масштабна приватизація заводів ДП "Укрспирт" почалася восени минулого року і триває досі.

Костянтин Жеваго – бізнесмен, виконавчий директор гірничорудної компанії Ferrexpo. У рейтингу найбагатших людей від "Forbes Україна" на 2021 рік перебуває на третій позиції зі статком 2,4 млрд доларів. Нардеп восьми скликань (ІІІ-VII).

Також засновник банку "Фінанси та Кредит", який почали ліквідувати у 2015 році за рішенням НБУ. Жеваго є фігурантом справи у причетності до розкрадання коштів банку "Фінанси та Кредит" на суму 2,5 млрд грн. 

Читайте також: "Укрспирте", до побачення? Як заробити два мільярди на продажі спиртзаводів

Дмитро Рясний, ЕП

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: