"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Рада прийняла за основу законопроєкт про дату щорічної індексації пенсій

Четвер, 9 вересня 2021, 16:35
 
фото: рбк-україна

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №4668, який, зокрема, передбачає з 1 січня 2022 року визначити дату щорічної індексації пенсій - 1 березня.

Про це повідомляє прес-служба Ради.

Документ підтримали 317 нардепів.

Заокнопроєктом пропонують:

Реклама:
  • з 1 січня 2022 року визначити дату щорічної індексації пенсій - 1 березня;
  • здійснювати щорічну індексацію пенсій військовослужбовцям, державним службовцям та іншим категоріям пенсіонерів на загальних умовах;
  • призначати достроково пенсії за віком за півтора роки до досягнення пенсійного віку особам, трудовий договір з якими розірвано зв’язку із змінами в організації виробництва та за інших умов;
  • призначати достроково пенсії матерям (батькам) дітей, хворих на тяжке, рідкісне захворювання, яким не встановлено інвалідність.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, міністерство вітає ухвалення Радою цього проєкту закону в першому читанні.

"Верховна Рада 317 голосами підтримала наш законопроєкт про індексацію пенсій за загальними правилами для всіх.

У цьому ж законопроєкті повертається дата щорічної індексації - 1 березня. Вона має бути зафіксована в законі, а не коригуватись щороку вручну політиками", - заявила міністр.

Лазебна додала, що законопроєкт "виправляє помилку пенсійної реформи 2017 року, коли пенсії частині військових пенсіонерів, науковців, державних службовців, пенсіонерів з органів місцевого самоврядування виключили з механізму індексації".

"В солідарній системі потрібно виправляти ще достатньо несправедливостей, але це дуже важливий системний початок в наведенні порядку", - резюмувала вона.

Нагадаємо:

Кабмін підтримав законопроєкт, який передбачає з 2022 року встановлення щорічної індексації пенсій не пізніше 1 березня.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: