100 мільярдів газових боргів: уряд визначив комісію, яка їх перевірятиме

Середа, 1 вересня 2021, 17:06
 
zn.ua

Кабінет Міністрів на засіданні 1 вересня ухвалив положення про територіальні комісії, які проводитимуть аналіз та верифікацією об’єму боргів підприємств на газовому ринку – вони сягають 100 мільярдів грн.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Telegram.

Напередодні президент Володимир Зеленський підписав закон, яким пропонується механізм реструктуризації  боргів, що виникли на рахунках теплокомуненерго, газзбутів та облгазів за газ.

Це допоможе відшкодувати заборгованість, яка виникла через різницю в тарифах на тепло та гарячу воду, зазначає Шмигаль.

Реклама:

Прем’єр зазначив, що реструктуризація боргів дозволить місцевій владі збалансовано розв’язати питання з тарифами на тепло та гарячу воду у власних громадах. 

Законом пропонується, зокрема, дозволити підприємствам реструктуризувати борг за розподіл та транспортування газу з наступним списанням нарахованої пені. 

Також у вересні у Раді має бути зареєстрований другий законопроєкт, що міститиме зміни до держбюджету.  А саме, перевірені державою суми, які підлягають компенсації, та визначені під контролем Мінфіну джерела погашення.

Читайте також: Уряд більше не регулює ціни на газ для тепловиків: що це означає для ринку і споживачів

Споживачі, комунальники та постачальники заборгували "Нафтогазу" 100 мільярдів. Що далі: три сценарії

Нагадуємо:

Верховна Рада на засіданні 14 липня схвалила законопроєкт №3508-д у цілому, яким пропонується механізм реструктуризації  боргів, що виникли на рахунках теплокомуненерго, газзбутів та облгазів за газ – вони перевищують 100 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: