"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінфіні не закладають у проєкт бюджету-2022 надходження від податкової амністії

Середа, 1 вересня 2021, 14:55
 
фото: міністерство фінансів

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, ща законопроєкт про держбюджет-2022 не буде враховувати доходів від кампанії по добровільному декларуванню та податкових змін, які вносяться проєктом №5600.

Про це він сказав під час прес-брифінгу, передає "Укрінформ".

Марченко додав, що у Мінфіні вкрай обережно ставляться до будь-яких очікувань.

Але, за його словами, фахівці відомства будуть робити все, щоб завдяки інформаційній кампанії, роз'яснювальній роботі як можна більше українців змогли скористатися правом добровільного декларування.

Реклама:

"Яка кількість громадян скористається такою можливістю, спрогнозувати складно.

Нам би дійсно хотілося в результаті декларування отримати значні кошти до державного та місцевих бюджетів. Але хоча б якісь оцінки можна буде робити вже з часом. Тому в бюджетному законопроєкті на 2022 рік ми не закладаємо відповідних очікувань", - пояснив міністр.

Те ж, за його словами, стосується і можливого фіскального впливу податкового законопроєкту №5600, який Рада у липні прийняла у першому читанні.

Нагадаємо:

З 1 вересня стартувала податкова амністія - добровільне декларування доходів триватиме рік, розмір податку, який потрібно заплатити, аби легалізувати свої статки, залежатиме від того, який актив декларується та де він перебуває.

Читайте детальніше у статті ЕП: Податкова амністія стартувала з 1 вересня: кого це стосується, які є ризики для декларантів та питання без відповідей

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: