"Електроважмаш" приєднають до "Турбоатома" – рішення уряду

Понеділок, 30 серпня 2021, 11:54
 
Електроважмаш
ФОНД ДЕРЖМАЙНА

Кабінет Міністрів своїм рішення доручив Фонду держмайна забезпечити приєднання АТ "Завод "Електроважмаш" до АТ "Турбоатом", у липні ФДМ ініціював збори акціонерів з цього питання.

Про це йдеться у розпорядженні уряду.

У документі йдеться, що Кабмін погоджується з пропозицією Фонду держмайна щодо приєднання "Електроважмашу" до "Турбоатому" після перетворення першого на акціонерне товариство.

Так, 27 серпня підприємство повідомило про зміну форми власності з державного підприємства на акціонерне товариство. 

Реклама:

Фонду державного майна уряд доручив виконати комплекс заходів задля приєднання "Електроважмашу" до "Турбоатому". 

АТ "Турбоатом" цим рішенням також внесено до переліку об’єктів великої приватизації державної власності до розділу "Машино- та приладобудування". 

Нагадуємо:

Фонд державного майна 27 серпня ініціює позачергові збори акціонерів "Турбоатома", на які виносить питання про приєднання до нього заводу "Електроважмаш". У "Турбоатомі" заявили, що об’єднання підтримують та готові до злиття, адже це єдині підприємства, що будують турбіни. 

"Турбоатом" – єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій, що експортує до 45 країн Європи, Азії, Америки та Африки.

"Електроважмаш" спеціалізується на виробництві потужних гідрогенераторів, турбогенераторів для ТЕС і АЕС, електродвигунів, тягового електрообладнання для залізничного та міського транспорту. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: