Від продажу Дніпровського меткомбінату "Прозорро.Продажі" та приватний майданчик заробили 183 мільйони

Вівторок, 3 серпня 2021, 16:21


Інновації в дії
фото радіо свобода

Від продажу Дніпровського меткомбінату приватний майданчик "Майтендер" отримав 183,4 млн гривень винагороди, а державне підприємство "Прозорро.Продажі" – 55 млн гривень.

Про це свідчить протокол проведення аукціону.

Так, під час аукціону найвищу цінову пропозицію було подано через електронний майданчик оператора ТОВ "Майтендер", йдеться у протоколі проведення аукціону.

Внаслідок цього даному приватному підприємству було зараховано 183,4 млн грн винагороди.

"Майтендер" є учасником системи  Прозорро.Продажі.

Згідно законодавства, адміністратор системи електронних аукціонів (тобто Прозорро.Продажі) отримує комісію в розмірі 0,6% від суми угоди з продажу майна банкрутів.

Тобто з суми 183,4 млн грн державне "Прозорро.Продажі" отримає одноразовий понадплановий дохід у розмірі 55 млн грн.

У прес-службі Прозорро.Продажі зазначили, що 30 липня ця сума надійшла на рахунок держпідприємства (зокрема, 9,2 млн грн ПДВ). "Вже у серпні в бюджет буде направлено 9,2 млн грн як податок на додану вартість", – додали у пресслужбі.

"Таким чином, за результатами єдиноразового отримання коштів від даної угоди, з отриманих 55 млн грн, ДП "Прозорро.Продажі" сплатить до бюджету сумарно близько 44-47 млн грн податків та дивідендів", – кажуть у прес-службі.

Нагадуємо:

Дніпровський коксохімічний завод, що входить до холдинґу Метінвест Ріната Ахметова, переміг на тендері з продажу майнового комплексу Дніпровського меткомбінату (корпорація ІСД) з пропозицією 9,17 млрд грн.

Економічна правда