Перевірки бізнесу: за 3 тижні виявили більше 3 тисяч нелегальних працівників

П'ятниця, 23 липня 2021, 12:25
 
фото: Держпраці

В Україні продовжується інспекційна кампанія з легалізації праці -  за перші 3 тижні кампанії було виявлено 3216 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

За вказаний період було розпочато 1063 інспекційних відвідування.

"Питання тіньової зайнятості - надзвичайно актуальне для України. Торік майже 11 млн осіб офіційно не отримували зовсім ніякого доходу, а "тіньовий фонд" оплати праці оцінюється у майже 500 млрд гривень.

Реклама:

Рівень тіньової зайнятості напряму впливає на соціально-економічне життя суспільства. Це і надходження до бюджету, необхідні для виплати пенсій та допомоги по безробіттю, і забезпечення захисту соціально-трудових прав працівників", - заявив перший віце-прем’єр-міністр - міністр економіки Олексій Любченко.

Середня кількість виявлених незадекларованих працівників становить майже 5 осіб на одного перевіреного роботодавця. Найбільше незадекларованих працівників виявлено у Запорізькій (397), Вінницькій (344) та Хмельницькій (221) областях.

"Крім того, під час проведення перевірок укладено трудові договори із 1219 працівниками, при чому щотижня кількість підписаних договорів зростає", - додали у відомстві.

"Динаміка працевлаштування працівників - важливий маркер ефективності кампанії та налагодження діалогу між державою та бізнесом.

У порівнянні з відповідним періодом минулого року кількість працевлаштованих осіб збільшилась на понад 22%", - зазначила заступниця міністра економіки Світлана Глущенко.

Найактивніше працівники легалізуються у сферах організації тимчасового розміщування (на 142 %) та харчування (на 36 %). Також є позитивна динаміка в сферах сільського господарства (на 9 %) та торгівлі (на 6 %).

Нагадаємо:

Повідомлялось, що Держпраці у взаємодії з Державною податковою службою з 1 липня розпочне інспектування з питань виявлення незадекларованих працівників.

За перші 2 дні інспекційної кампанії з виявлення неформальних трудових відносин виявили  240 працівників, допущених до роботи без трудових договорів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: