Держмолодьжитло отримало перші 5 мільйонів євро траншу на житло для переселенців

Середа, 21 липня 2021, 16:35
 
Unsplash

Держфонд сприяння молодіжному житловому будівництву отримав від банку KfW перший транш у розмірі 5 млн євро на кредитну програму "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб".

Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Зазначається, що проєкт реалізується в межах угоди про фінансове співробітництво, підписаної Кабміном та урядом Федеративної Республіки Німеччина. 

"Забезпечення житлом залишається одним з найгостріших соціальних питань в Україні та особливо актуальним для внутрішньо переміщених осіб.

Реклама:

Тільки у відкритих електронних реєстрах учасників програм Держмолодьжитла обліковуються понад 18 тис таких сімей і співпраця з KfW та Мінреінтеграції є надзвичайно важливою в контексті вирішення цього питання", - зазначив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов.

Загалом, на фінансування програми "Житлові приміщення для внутрішньо переміщених осіб" урядом Німеччини через банк KfW було виділено грант у розмірі 25,5 млн євро.

Кредити внутрішньо переміщеним особам надаватимуться на термін до 20 років під 3% річних, виходячи з нормативної площі житла (21 кв. м загальної площі на особу і додатково 10,5 кв. м на сім’ю).

Об’єктами кредитування можуть бути квартира у багатоквартирному житловому будинку чи одноквартирний житловий будинок, прийняті в експлуатацію не більше 35 років тому чи реконструйовані не більше 25 років тому.

"Для участі у програмі сформовано окремий реєстр громадян (на базі чинних реєстрів), які ведуть регіональні управління Держмолодьжитла.

Відбір 150 переможців відбудеться 21 липня", - заявив голова правління Держмолодьжитла Сергій Комнатний.

За результатами проведеного відбору регіональні управління Держмолодьжитла не пізніше ніж наступного робочого дня повідомлять переможців про необхідність подання документів, визначених порядком.

Окрім того, перелік переможців проведеного відбору буде опубліковано на офіційному вебсайті Держмолодьжитла та його регіональних управлінь.

Нагадаємо:

Кабмін затвердив порядок надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам за рахунок коштів гранту (25,5 млн євро), наданих Кредитною Установою для Відбудови (KfW).

Читайте також: Чи доступна іпотека Зеленського? Як журналісти ЕП брали кредит під 7% і що з цього вийшло

Іпотека від Зеленського: як взяти кредит під 7% та які існують ризики

Іпотека не для всіх. Хто отримає житло від Зеленського під 5% за новою програмою

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: