"Газовик" відшкодував державі 1,1 мільярда гривень через несплату податків – ДФС

П'ятниця, 16 липня 2021, 20:15

Співробітники ДФС та Офіс Генпрокурора викрили службових осіб підприємства, яке працює на газовому ринку, в ухиленні від сплати податків на суму понад 672 млн грн.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Службові особи суб’єкта підприємницької діяльності, який функціонує на ринку постачання та збуту газу, впродовж 2015-2018 років шляхом неправомірного відображення у податковому та бухгалтерському обліках фінансово-господарських операцій ухилилися від сплати податків на суму понад 672 млн грн", – зазначається в повідомленні.

При цьому в ДФС наголошують, що "службовій особі підприємства повідомлено про підозру".

Реклама:

"(Особою) забезпечено відшкодування несплачених податків, пені та штрафних санкцій на загальну суму 1,1 млрд грн… До суду направлено клопотання про звільнення особи від кримінальної відповідальності у зв’язку із повним відшкодуванням завданих збитків", – зазначають в ДФС.

За словами голови ДФС Вадима Мельника, на сьогодні забезпечено відшкодування завданих державі збитків "у розмірі майже 2 млрд гривень живих коштів".

Раніше зазначалось, що фіскали проводили обшуки у НАК "Нафтогаз України" у справі ймовірного ухилення службових осіб від сплати податків на суму 2,7 млрд грн.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: