Друге читання: профільний комітет передав на розгляд Ради законопроєкт щодо реформи "Укроборонпрому"

Середа, 9 червня 2021, 16:10
 

Комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки одноголосно прийняв рішення про передачу законопроєкту 2822 щодо реформування "Укроборонпрому" на розгляд Ради у другому читанні.

Про це повідомив у Facebook гендиректор держконцерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв.

"Робочою групою під головуванням голови профільного підкомітету Ігора Копитіна опрацьовано зауваження Головного юридичного управління Верховної Ради України до фінальної редакції цього законопроєкту.

Сподіваємось і спільно з народними депутатами працюємо над тим, щоб Верховна Рада розглянула та підтримала 3822 ще цієї сесії", - написав він.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що реформа відбуватиметься у три етапи. Перший передбачає підготовку учасників Концерну до реорганізації, другий – перетворення учасників Концерну на господарські товариства або товариства з обмеженою відповідальністю. 

На фінальному етапі реформи Концерн перетворять на акціонерне товариство та затвердять статут. Як результат, засновником та єдиним акціонером утвореного АТ буде держава в особі Кабміну.

Крім того, раніше Гусєв пояснював, що в результаті реформи два самодостатні холдинги замінять ДК "Укроборонпром". "Оборонні системи України" сформують 65 підприємств, він також поділятиметься на 6 субхолдингів. Окремо буде сформовано Аерокосмічний холдинг, що об’єднає 3 галузеві субхолдинги. 

Нагадуємо:

Комітет ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді ухвалити у другому читанні законопроєкт №3822, що має на меті реформу ДП "Укроборонпром" та перетворення його на окремі холдинги.

Верховна Рада на засіданні 29 січня прийняла за основу законопроєкт щодо трансформації ДК "Укроборонпром".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: