"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Проєкт із висадки дерев "Зелена країна": на три роки потрібно 2 мільярда – міністр

Понеділок, 7 червня 2021, 17:45
 

Для висадки 1 млрд дерев у рамках проєкту "Зелена країна" на найближчі 3 роки буде потрібно 2 млрд грн, які будуть залучені за рахунок діяльності лісових господарств.

Про це заявив міністр захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський, передає "Інтерфакс-Україна".

"По вартості ми підрахували, що на три роки потрібно 2 млрд грн. Велика частина буде надана за рахунок діяльності державних лісових господарств без залучення коштів з державного бюджету.

Поряд з цим ми плануємо збільшувати витрати бюджету за рахунок діяльності лісових господарств. Уже в цьому році, як сказав президент, за підсумками першого кварталу дохід лісової галузі збільшився на 1 млрд грн", - сказав міністр.

Реклама:

За його словами, за підсумками року можливо буде збільшити надходження до держбюджету і в рази збільшити прибутковість галузі за рахунок руйнування схем з продажу деревини і проведення прозорих аукціонів, а також за рахунок конкурентної боротьби за дефіцитний ресурс.

Він додав, що Україна повинна до 31 липня подати проєкт Другого національно визначеноо внеску України (НОВ2) в Паризьку хартію в Секретаріат Рамкової конвенції ООН про зміну клімату, але консультації з бізнесом ще тривають.

"Консультації з бізнесом і асоціаціями ще не закінчилися. Є деякі розбіжності, але бізнес вже починає розуміти важливість подолання кліматичних змін. Більше розмов з цього питання у нас відбувається з представниками великого та середнього бізнесу. Я думаю, що не буде опору (проєкту НОВ2 - ІФ) з боку влади", - сказав Абрамовський в коментарі порталу Green Deal.

Нагадаємо:

Президент Володимир Зеленський підписав указ про старт проєкту "Зелена країна", мета якого - за 10 років збільшити площі лісів на один мільйон гектарів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: