"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Лише 7% небанківського сектору розкрили власників, мають ще два тижні

Четвер, 3 червня 2021, 20:31
 

Лише 7% учасників небанківського фінринку розкрили свої структури власності до Нацбанку, компанії мають час до 14 червня на подання документації.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

За півтора місяця з дати набрання чинності відповідним положенням лише 7% учасників небанківського ринку подали до регулятора документи щодо своїх власників. А саме, норми виконали 15 страховиків та 89 фінансових компаній.

Дані компаній, що першими подали документи до НБУ, вже доступні на сайті регулятора. Згодом інформація про структури власності оновлюватиметься.

Реклама:

"Ставши новим регулятором, Національний банк почав працювати над фундаментом для формування платоспроможного, стійкого, конкурентного ринку небанківських фінансових послуг в Україні. 

Однією із ключових засад цього є забезпечення прозорості небанківського ринку, розкриття структур власності його учасників", – зазначив голова НБУ Кирило Шевченко.

Нагадуємо:

Небанківські фінустанови до 17 червня повинні розкрити свої структури власності та опублікувати їх на своїх сайтах, відповідні вимоги затвердив Національний банк.

Норми стосуються усіх небанківських фінустанов окрім кредитних спілок, а також лізингодавців та операторів поштового зв’язку, які мають право надавати окремі фінансові послуги. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: