Шведська SCANIA виграла в апеляції справу на 123 мільйони

П'ятниця, 25 червня 2021, 10:51
 
фото: scania

Апеляційний госпсуд відмовив колишньому дилеру шведської компанії SCANIA у задоволенні позову на стягнення з неї 123 млн грн – це обсяг річних інвестицій компанії в Україну.

Про це йдеться у пресрелізі SCANIA з посиланням на трансляцію судового засідання.

У компанії додали, що завдяки цьому рішенню можуть розблокувати програму власних інвестицій в Україну. Наразі текст рішення не опубліковано.

Шведський виробник вантажівок SCANIA входить у концерн Volkswagen. В Україні він працює через дилерську мережу, до якої входять локальні компанії-партнери. Останні ремонтують автомобілі Scania і продають нові та вживані вантажівки.

Реклама:

Зазначається, що у 2020 році компанія займала 27,4% українського ринку вантажівок, вироблених у Європі.

Раніше за рішенням Господарського суду Києва зі шведського виробника вантажівок могли стягнути 123 мільйони гривень. У 2016-17 роках "Сканія Україна" припинила співпрацю з "Фірма "Журавлина" через невиконання умов контракту останньою. Дилер під час обслуговування вантажівок використовував неякісні неоригінальні запчастини.

У 2019 році "Журавлина" подала на "Сканія Україна" кілька позовів до суду, серед яких – вимога стягнути 123 млн грн втраченого прибутку, розрахованого за період з 2012 року по 2017 рік включно. Позовні вимоги були сформовані на підставі втрат від надання послуг з обслуговування автомобілів Scania та їх продажу в п'яти областях.

Більше читайте у матеріалі ЕП: Шведам тут не місце: як Scania в суді програла річний обсяг інвестицій в Україну

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: