Корбан заявив, що судитиметься зі співвласником мережі Цитрус – позови на мільярд гривень

Четвер, 17 червня 2021, 13:38
 

Бізнесмен Геннадій Корбан, що у березні цьогоріч став власником 50% акцій групи компаній "Цитрус", подав до суду до партнера-співвласника мережі Григорія Топала та підконтрольних йому юросіб – сума позовів перевищує 1 млрд грн.

Про це Корбан розповів у своєму Facebook.

За його словами, з моменту набуття своєї частки було достатньо часу проаналізувати та виконати аудит діяльності компанії. 

Результати показали, що компанія могла ухилятися від сплати податків шляхом "багаторічного "сірого" розмитнення товарів", незаконної переуступки боргів без згоди кредиторів та передачі оборотних товарів безкоштовно фірмам-сателітам.

Реклама:

"Наразі мої юристи вже подали понад чотири судові позови на загальну суму понад 1 млрд грн до партнера-співвласника компаніх "Цитрус" Григорія Топала та групи юридичних осіб, які він контролює", – написав Корбан.

Доповнено позицією компанії "Цитрус":

У компанії повторюють, що Геннадій Корбан не отримував 50% частки у групі "Цитрус", а відтак не є власником компанії.

"У межах судового процесу, де ми оскаржуємо отримання частки, адвокат Корбана надав договір корпоративного управління, на підставі якого Корбам має право управляти 50% частки компанії ЗТ-Інвест, що не має жодного зв’язку з групою компаній "Цитрус", – йдеться у коментарі компанії.

Також представники "Цитрусу" додали, що пройшли міжнародний аудит, але нічого не знають щодо аналізу, про проведення якого каже Корбан. Щодо звинувачень в ухиленні від податків, у компанії стверджують, що сплачують їх згідно законодавства, а оптимізацією в займаються у рамках закону.

"Ми провадимо повністю прозору діяльність. У нас представлена виключно офіційна техніка, що можна перевірити на сайті наших партнерів", – додали у "Цитрусі". А пристрої можна перевірити за IMEI (унікальний серійний номер пристроїв – ЕП).

У компанії також зауважили, що не розуміють, що саме Корбан хотів висловити виразом щодо "передачі оборотних активів безкоштовно".

Нагадуємо:

У березні стало відомо, що бізнесмен і політик Геннадій Корбан став власником 50% акцій компанії "ЗТ-ІНВЕСТ", якій належать торгові марки і логотипи мережі магазинів техніки та електроніки "Цитрус".

Згодом СЕО мережі "Цитрус" Вадим Лисюк заявив, що факту продажу акцій компанії "ЗТ-ІНВЕСТ" Геннадієві Корбану не було, співзасновник "Цитрусу" звернувся до суду.

Крім бізнесу, Корбан був присутній у політиці. Після призначення олігарха Ігоря Коломойського головою Дніпропетровської облдержадміністрації у 2014 році Корбан був його заступником.

З ім'ям Корбана також пов'язано скандальне будівництво житлового комплексу в Протасовому Яру в Києві.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: