"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада погодила скандальний план забудови Мінського масиву

Четвер, 10 червня 2021, 19:50
 

Депутати Київської міської ради ухвалили проєкт Детального плану території Мінського масиву, який передбачає зведення житла на місці колишніх теплиць агрокомбінату "Пуща-Водиця". 

За відповідне рішення проголосували 66 депутатів.

Детальним планом території в межах вулиць Юрія Кондратюка, Михайла Майорова і західної сторони лісу в Оболонському районі міста Києва пропонується побудувати новий житловий мікрорайон із 19 будинків висотою до 26 поверхів.

Згідно з проєктом, в новому мікрорайоні з'явиться 6 тисяч квартир.

Реклама:

Рішення підтримали депутати від "УДАРу" – 23 голоси, "Європейської солідарності" – 20 голосів "за", 3 – "проти", "Батьківщини" – 12 "за" та ОПЗЖ – 11 "за".

Проти голосували "Слуги народу", "Єдність" та "Голос".

Під будівлею Київської міської ради кияни протестували проти ухвалення ДПТ.

Офіційний інвестор розробки ДПТ Мінського масиву – ТОВ "Датоліт", афілійована із забудовником "Столиця груп" та його бенефіціаркою Владиславою Молчановою.

Між ТОВ "Датоліт" та агрокомбінатом "Пуща-Водиця" підписано інвестиційний договір, яким передбачено використання земель агрокомбінату для житлового будівництва.

З 18 лютого посаду генерального директора агрокомбінату займає Юрій Іонанов, який є шкільним другом мера Києва Віталія Кличка, а також колишнім керівником благодійної організації Klitschko Foundation (Фонд Кличка) і ТОВ "Північна інвестиційна група" (кінцевий бенефіціар — Володимир Кличко).

Питання ухвалення ДПТ Мінського масиву вже двічі виносилось на сесію Київради, але не було прийнято. 22 квітня депутати голосували за нього по суті, але для ухвалення не вистачило 4 голосів.

13 травня за пропозицією секретаря Київради Володимира Бондаренко депутати проголосували за зняття ДПТ с розгляду та направлення його на фракції для детального вивчення.

Нагадуємо:

Фонд державного майна звернувся до Кличка з проханням відкласти розгляд питання затвердження Детального плану території Мінського масиву до ухвалення з цього приводу рішень судовими та правоохоронними органами.

ФДМУ збирається в судовому порядку оскаржувати всі інвестиційні угоди, підписані агрокомбінатом та групою компаній, пов'язаних із "СТОЛИЦЯ ГРУП".

Частина земель ДП вже забудована житловими комплексами "Варшавський квартал" та "Ліпінка".

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: