"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США відкликали заборону на китайські TikTok та WeChat

Четвер, 10 червня 2021, 11:34
 

Заборони, які намагався просунути колишній президента США Дональд Трамп на китайські соцмережі TikTok та WeChat, були відкликані президентом Джо Байденом – вони так і не набули чинності.

Про це повідомляє BBC.

Зазначається, що Міністерство торгівлі США аналізуватиме програми, розроблені в іноземних юрисдикціях, у тому числі у Китаї. Проте визначати, чи становлять вони безпеку нацбезпеці Штаті, будуть виключно на підставі фактів, наголосив Байден.

Трамп наказав заборонити нові завантаження відеододатка TikTok, який належить китайській компанії Bytedance, у 2020 році. Він аргументував рішення "загрозою національній безпеці", проте через низку судових оскаржень та закінчення його каденції наказ так і не набув чинності.

Реклама:

Байден визнав, що такі програми мають доступ до величезної кількості даних від користувачів, внаслідок чого вони можуть потрапити до іноземних супротивників країни. Щомісяця TikTok використовують близько 80 мільйонів американців.

Нагадуємо:

На початку 2021 року експрезидент США Дональд Трамп підписав заборону 8 китайських додатків для розрахунків через "загрозу національній безпеці США" - серед додатків є й відомі Alipay та WeChat Pay.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: