"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У США заборонили 8 китайських додатків з міркувань нацбезпеки

Середа, 6 січня 2021, 15:10
 

Президент США Дональд Трамп підписав заборону 8 китайських додатків для розрахунків через "загрозу національній безпеці США" - серед додатків є й відомі Alipay та WeChat Pay.

Про це повідомляє ВВС.

Наказ почне діяти через 45 днів, коли Трамп вже покине офіс та передасть повноваження. У ньому йдеться про те, що через ці додатки може здійснюватися відслідковування та збір інформації урядових працівників.

Реклама:

Окрім Alipay, WeChat Pay та QQ Wallet під заборону потрапили Tencent QQ, CamScanner, SHAREit, VMate і WPS Office.

"Сполучені Штати мусять вдаватися до жорстких дій проти тих, хто створює чи контролює пов’язані з Китаєм додатки для захисту наших національних інтересів", - йдеться у наказі. Вказується і загроза збору персональної інформації завдяки доступу до особистих електронних пристроїв.

В останні місяці в офісі адміністрація Трампа обмежила можливості доступу до американських товарів для низки китайських та російських компаній з міркувань національної безпеки. 

Чимало розмов йдеться про заборону обладнання корпорації Huawei та додатку TikTok компанії ByteDance. Останній мав працювати у США до 4 грудня, проте заборону вчергове відтермінували.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: