Tesla вивчає можливість купівлі заводу з виробництва чипів – FT

Четвер, 27 травня 2021, 12:45
 

Американський виробник електрокарів Tesla вивчає можливість купівлі заводу з виробництва мікросхем - власний завод допоможе компанії подолати наслідки глобального дефіциту чипів.

Про це пише Financial Times з посиланням на джерела.

Зазначається, що Tesla обговорює з галузевими операторами в Південній Кореї, США і на Тайвані покупку чипів авансом, щоб забезпечити собі гарантовані поставки компонентів в майбутньому.

Financial Times пише, що для виробництва електромобілів Tesla потрібні мікросхеми новітнього покоління, які переважно виробляються на Тайвані і в Південній Кореї, але дістати їх стає все складніше на тлі глобального дефіциту чипів.

Реклама:

"Купівля власної фабрики допоможе подолати нестачу компонентів, але потребує суттєвих фінансових вкладень. За словами партнера консалтингової фірми Bain в Шанхаї Велу Сінха, багато автовиробників замислювалися про такий крок, але, "побачивши ціну фабрики, вставали назад в чергу" до вже діючих на ринку постачальників чипів", - йдеться у статті.

При цьому, завод з виробництва мікросхем, який використовує новітні технології, може коштувати близько 20 млрд дол, а власнику може знадобитися чимало часу, щоб освоїтися в управлінні таким складним підприємством, додає FT.

"Проте у Tesla вже є команда інженерів, яка розробляє напівпровідники для встановлених в електромобілях автономних систем водіння, а свій інтерес до виробництва компонентів компанія продемонструвала в минулому році, коли повідомила про плани випускати власні акумулятори", - пише видання.

Нагадуємо:

Під час карантинних обмежень, спричинених пандемією, техіндустрія зазнала бурхливого попиту на ноутбуки та планшети, що стало однією з причин браку напівпровідників у світі. Дефіцит також погіршили санкції проти китайських техкомпаній та закриття заводів через локдауни.

Зокрема, через нестачу чипів, Hyundai оголосив про тимчасове зачинення заводу у Кореї – аналогічні рішення раніше прийняли Honda Motor Co Ltd та General Motors Co щодо заводів у Північній Америці.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: