"Укрзалізниця" продасть непрофільних активів на 18 мільйонів

П'ятниця, 21 травня 2021, 14:31
 

"Укрзалізниця" розпочала продаж непрофільних активів через електронні аукціони, на першому етапі планують продати 11 активів на суму 18 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Усього компанія визначила 182 непрофільні активи, з яких 11 виставлять на продаж на першому етапі через систему "Prozorro.Продажі". Серед них – 6 магазинів, приміщення спортклубу та 4 нежитлових приміщення.

Від реалізації першої партії непрофільних активів Укрзалізниця планує отримати близько 18 млн грн.

Реклама:

"Так історично склалося, що Укрзалізниця має чималу кількість приміщень та будівель, які вже не використовуються компанією. Натомість ми вимушені витрачати кошти на їхнє утримання", — зазначив в.о. голови правління УЗ Іван Юрик.

Він додав, що таким чином замість прибутків ці активи генерують зайві витрати. Відтак у компанії вирішили їх продавати для "максимально ефективного їх подальшого використання новими власниками". 

Зазначається, що також проведуть окрему маркетингову кампанію для залучення максимальної кількості учасників до аукціонів. Після перших конкурсів в УЗ виконають аналіз зацікавленості ринку та розпочнуть наступні етапи реалізації.

Нагадуємо:

За підсумками квітня 2021 року "Укрзалізниця" отримала 35 млн грн прибутку - це перший позитивний фінансовий результат після останніх 12 місяців збиткових показників.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: