Кредитів за держгарантіями видали 2,5 мільярда за три місяці

Середа, 19 травня 2021, 12:12
 

За три місяці роботи програми банки видали кредитів за державними гарантіями на портфельній основі на суму 2,49 млрд грн, за перший місяць – лише 166 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Так, станом на 1 травня банками надано 1273 кредити у рамках підтримки мікро-, малого та середнього бізнесу через інструмент державних гарантій на портфельній основі.

Зобов’язання за основним боргом, що частково забезпечений державними гарантіями на портфельній основі, становили 1 млрд 166 млн гривень. Це близько 30% від загального ліміту гарантій, наданих у 2020 році (3 млрд 930 млн гривень).

Реклама:

Водночас, "Приватбанк" видав 881 кредит на суму 809 млн грн та майже вичерпав ліміт гарантій - 97%. 

У регіональному розрізі першість тримає Київ – 244 млн грн, а також Рівненська (168 млн грн) та Львівська (153 млн грн) області.

За видом економічної діяльності найбільше кредитів видавалося у сфері оптової та роздрібної торгівлі (475), сільського господарства (308) та переробної промисловості (183).

Портфельні гарантії – це зобов'язання держави погасити перед банком до 80% кількох кредитів (кредитного пулу) підприємця, якщо він збанкрутує. 

Передбачається, що державні гарантії на портфельній основі надаватимуться в межах 3% від планових доходів загального фонду держбюджету або близько 30 млрд грн. 

 
 

Читайте детальніше: Чи "дотисне" Зеленський банки: в уряді придумали альтернативу кредитам "5-7-9%"

Нагадуємо:

Раніше повідомлялося, що у квітні планується виділення додаткового ліміту портфельних держгарантій банкам.

З лютого банки почали видавати кредити, що частково забезпечені державними гарантіями – станом на 1 березня їх видали 166,15 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: