Китай заборонив фінансовим установам вести криптовалютний бізнес

Середа, 19 травня 2021, 09:45
 

Китай заборонив фінансовим установам і платіжним компаніям надавати послуги, пов'язані з криптовалютними операціями, і застеріг інвесторів від спекулятивних криптовалютних торгів.

Про це повідомляє Reuters.

Відповідно до заборони, установи - включно з банками та канали онлайн-платежів - не повинні пропонувати клієнтам будь-які послуги, що стосуються криптовалюти, такі як реєстрація, торгівля, кліринг та розрахунки.

"Останнім часом ціни на криптовалюту стрімко росли і різко впали, а спекулятивна торгівля криптовалютою знову пожвавилася, серйозно порушуючи безпеку власності людей та порушуючи нормальний економічний та фінансовий порядок", - йдеться в заяві трьох регуляторів.

Реклама:

Китай заборонив криптовалютні біржі та первинні пропозиції монет, але при цьому не заборонив приватним особам мати криптовалюту.

"Ці заходи не були першими кроками Пекіна проти цифрової валюти. Зокрема, у 2017 році Китай закрив свої місцеві біржі криптовалют, придушивши спекулятивний ринок, на який припадало 90% світових торгів біткоїнами", - нагадує видання.

У заяві регуляторів також йдеться, що віртуальні валюти "не підтримуються реальною вартістю", їх цінами легко маніпулювати, а торгові контракти не захищені китайським законодавством.

Нагадаємо:

У середу вартість біткоїна впала нижче позначки в 40 тис доларів на тлі новин про подальші обмеження криптовалютних операцій у Китаї.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: