У Роскомнадзорі відклали блокування Twitter, але продовжать уповільнювати його роботу

Понеділок, 5 квітня 2021, 12:15
 

У Роскомнагляді вирішили поки не блокувати повністю Twitter на території РФ, проте продовжать сповільнювати трафік соцмережі до 15 травня.

Про це повідомляється на сайті російського регулятора.

У відомстві пояснили, що це зробили на тлі "вперше прийнятого компанією Twitter рішення щодо зміни принципів і швидкості роботи власної служби модерації на території РФ".

"Twitter надається додатковий час на видалення з соцмережі всього забороненого контенту та приведення своєї діяльності у повну відповідність до законодавства нашої країни", - додали у Роскомнадзорі.

Реклама:

За даними російського регулятора,Twitter видалив близько 1,9 тисячі з 3,1 тисячі матеріалів, які містять "дитячу порнографію, пронаркотичний і суїцидальний контент".

Нагадаємо:

Російський суд наклав штраф у розмірі 3,2 млн рублів на Twitter за те, що соціальна мережа нібито не видалила твіти з закликами до неповнолітніх взяти участь у "неузгоджених мітингах".

З 10 березня Роскомнадзор вирішив уповільнити швидкість роботи Twitter на території Росії через те, що соцмережа нібито не видаляє протиправний контент.

Причиною такого рішення назвали те, що соцмережа з 2017 року начебто не видаляє на вимогу регулятора "контент, що схиляє неповнолітніх до скоєння самогубств, що містить дитячу порнографію, а також інформацію про використання наркотичних засобів".

У березні Роскомнадзор заявив, що через місяць заблокує на території Росії соціальну мережу Twitter, якщо сервіс не видалить заборонену інформацію.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: