"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Неякісне пальне на АЗС: Держекоінспекція нарахувала штрафів на 4,6 мільйона

Вівторок, 27 квітня 2021, 15:40
 

Держекоінспекція за перший квартал 2021 року нарахувала 4,6 млн грн штрафних санкцій у сфері ринкового нагляду за якістю пального.

Про це повідомляє прес-служба Держекоінспекції.

"Також за 3 місяці поточного року Держекоінспекція здійснила 280 перевірок на АЗС та винесла 498 рішень про вжиття обмежувальних заходів.

Серед них - усунення формальної невідповідності зважаючи на вимоги техрегламенту та заборона надання продукції на ринку", - заявив голова відомства Андрій Мальований.

Реклама:

За його словами, перевірка якості пального важлива з огляду на те, що до його складу входять легкозаймисті та небезпечні хімічні речовини. Використання неякісних складових або неврахованих присадок становить величезну загрозу для споживачів.

"Наразі Держекоінспекція проводить посилені заходи контролю в рамках ринкового нагляду за дорученням прем'єр-міністра України.

Кожен територіальний орган ДЕІ здійснює позапланові перевірки у суб'єктів господарювання, які займаються роздрібним продажем пального. Результати цих заходів виносяться для обговорення у міжвідомчих регіональних робочих групах, які напрацьовують механізми подальшого контролю", - додав Мальований.

Читайте також: Паливні домовленості уряду та нафтотрейдерів: ціни знизились, але лише до травня

Ударимо митом по агресору: чим загрожує обмеження імпорту пального та до чого тут олігархи

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: