В IKEA попередили про можливе зростання цін

Вівторок, 9 березня 2021, 15:20
 

Ціни на продукцію рітейлера IKEA можуть зрости через напруженість у світовій торгівлі.

Про це ВВС розповів генеральний директор компанії Ingka Group Єспер Бродін, яка є холдинговою компанією меблевого гіганта IKEA.

За його словами, введення таких обмежень, як мита, "зазвичай не приносить користі простим людям".

"Багато країн ввели нові мита та інші обмеження на імпорт в останні роки. А Світова організація торгівлі заявляє, що торговельні обмеження зростали ще до пандемії", - пише ВВС.

Реклама:

"Зазвичай це призводить до збільшення витрат на товар у підсумку. І це викликає певні занепокоєння не лише в Індії, але й у всьому світі", - сказав Бродін.

Зазначається, що IKEA вклала мільярди доларів в індійський ринок в межах планів розширення, але імпортує більшість продуктів, які продає в країні, від меблів до посуду.

"Тому підвищення податків на імпорт, запроваджене урядом минулого року, поставило компанію у невигідне становище у порівнянні з місцевими компаніями.

Цю проблему можна вирішити, купуючи більше продуктів на місцевому ринку", - пише видання.

Бродін також заявив про необхідність виготовляти продукти у відповідності з викликам змін клімату та сталого розвитку.

"Матраци IKEA в майбутньому не можуть виготовлятися з первинного матеріалу. Нам потрібно знайти розумніші шляхи", - сказав він.

Він прогнозує, що IKEA буде не єдиною компанією, яка дотримується таких цінностей: "Це не благодійність, це нова економіка 2.0, нова модель бізнесу у світі".

Як пише ВВС, закриття магазинів стало черговою проблемою для IKEA - 80% з 445 торгових точок у всьому світі протягом останнього року якийсь час були закриті.

Але Бродін не вважає, що пандемія коронавірусу назавжди змінить роздрібну торгівлю.

За його словами, клієнти все ще хочуть побачити товари на власні очі та отримати поради в магазині: "Більшість людей все ще хочуть сісти на диван, перш ніж його купувати".

Водночас він радий, що компанія вклала значні кошти в інтернет-продажі до пандемії.

"Ми реально не знали, наскільки нам це буде потрібно. Навіть попри це, на початку пандемії був період, коли ми думали, що вперше за 75-річну історію опинимося в мінусі", - додав Бродін.

Прибуток компанії станом на кінець серпня впав на 29% до 1,7 млрд доларів.

Нагадаємо:

Шведська компанія IKEA, найбільший в світі рітейлер меблів і товарів для дому, 1 лютого відкрила перший магазин в Україні - у київському Blockbuster Mall.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: