Процес продажу будівлі "Укрпошти" на Хрещатику може зайняти від 2 років

Вівторок, 9 березня 2021, 13:25
 

Процес продажу будівлі "Укрпошти" на Хрещатику у Києві може зайняти від 2 років, компанія буде очікувати росту ринку нерухомості, який зараз на спаді.

Про це повідомляє прес-служба Укрпошти.

"Будівлі, де розташований Головпоштамт, понад 60 років. Стан її фасаду з кожним роком тільки погіршується та потребує ремонту: за попередньою оцінкою, у те, щоб обстукати та відремонтувати будівлю ззовні, потрібно інвестувати 10 млн грн.

У будівлі на Хрещатику працює близько 1000 працівників центрального апарату управління Укрпошти та працівники Київської міської дирекції Укрпошти. Вони і досі бачать радянські інтер’єри та користуються застарілою системою комунікації. Так, щоб відремонтувати всі каналізаційні труби, потрібно витратити 3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Зазначається, що зараз на утримання будівлі щорічно витрачають понад 10 млн грн на рік (в т.ч. опалення, освітлення, клінінг).

"Для того, щоб всередині будівля виглядала як сучасний бізнес-центр чи коворкінг, потрібно понад 100 млн грн, що будуть витрачені на інженерні системи, заміну вікон, побудову системи кондиціонування, внутрішнє перепланування, встановлення нових ліфтів", - додали у компанії.

"Сказати точно, коли ми продамо будівлю на Хрещатику, зараз складно. Цей процес може зайняти від 2 років, і на те є свої причини. Свою діяльність ми повністю підпорядковуємо законодавству України, і ви розумієте, скільки процедур це за собою тягне.

Тільки з точки зору формальностей нам потрібно: 1) погодити рішення з наглядовою радою, акціонерами та органом управління, 2) провести незалежне оцінювання, знайшовши попередньо аудитора у системі Prozorro, 3) провести відкриті торги у системі Prozorro з експозицією лоту не менше ніж пів року. Тобто одні лише процедури можуть зайняти понад 1,5 року", - заявив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський.

"Але все також залежатиме і від ситуації на ринку, адже і ми, і держава зацікавлені у найвигіднішому продажі активів. Зараз ринок нерухомості на спаді і бізнес лише відновлюється.

Тому ми маємо дочекатись влучного моменту, адже наша ціль не продаж майна, а ефективне використання ресурсів задля розвитку Укрпошти", - додав він.

"Незважаючи на те, що центральний офіс Укрпошти та Київська дирекція можуть змінити своє розташування, відділення 01001, Головпоштамт, залишиться на Хрещатику, 22 у будь-якому випадку.

Натомість співробітники компанії, які зараз працюють у даній будівлі, переїдуть у сучасний офіс зі всіма зручностями", - додали у компанії.

Нагадаємо:

Раніше голова Укрпошти Ігор Смілянський заявив, що вони планують продати приміщення головного офісу на Хрещатику, яке вже оцінили приблизно в 1 мільярд гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!