Голова Укрзалізниці прокоментував результати першого засідання слідчої комісії

Вівторок, 9 березня 2021, 10:58
 

Голова УЗ заявив, що перше засідання тимчасової слідчої комісії з оцінки стану підприємства пройшло без представників правління УЗ, а результати роботи за 2020 рік комісія до уваги не взяла взагалі.

Про це голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак розповів у своєму Telegram.

Він повідомив, що з боку ТСК до підприємства надійшов об’ємний запит на інформацію, яку комісії почали надавати. Проте перше засідання, за його словами, пройшло до отримання відповіді від підприємства, а результати діяльності чинного правління не розглядалися.

Водночас, за результатами засідання, ТСК прийняла рішення про направлення "звернення прем’єр-міністру, міністру інфраструктури та Наглядовій раді УЗ щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії", про що повідомила голова комісії Юлія Гришина. З огляду на таке рішення Жмак нагадав, що ТСК була створена з метою оцінки діяльності підприємства саме з 2017 по 2020 роки.

Реклама:

"Складається враження, що ТСК не прийняла до уваги обґрунтування необхідності її створення, зазначене ВРУ у рішенні про її формування - різке погіршення показників виробничої діяльності УЗ з 2017 по 2020 рік", - написав він.

Також, на засіданні були запрошені лише міністр інфраструктури Владислав Криклій та члени Наглядової ради УЗ, а "результати діяльності діючого правління не досліджувалися від слова "взагалі". 

"Нам є, що сказати: і про ліквідацію дефіциту тяги, і про збільшення обороту вагонів, і про стосунки з ринком, який, нарешті, задоволений співпрацею з УЗ, і про багато іншого", - заявив очільник УЗ.

Він додав, що сподівається, що "поширена Головою ТСК в фейсбуці інформація  - просте непорозуміння і разом із членами ТСК ми співпрацюватимемо над тим, щоб зрозуміти першопричини "крутого піке" УЗ з 2017 по 2020 роки".

Нагадаємо:

Раніше, 5 лютого, голова ТСК з оцінки стану Укрзалізниці Юлія Гришина повідомила про результати першого засідання комісії. Так, було ухвалене рішення "звернутися до прем’єр-міністра, міністра інфраструктури, Наглядової ради "УЗ" щодо питання їхньої оцінки компетентності нинішнього правління компанії".

За словами Гришиної, на наступному засіданні ТСК заслухає правління Укрзалізниці.

Верховна Рада прийняла постанову щодо створення Тимчасової слідчої комісії на АТ "Укрзалізниця" для оцінки підприємства та розслідування можливого порушення законодавства, внаслідок якого погіршилися його показники та техстан.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: