Рада створила Тимчасову слідчу комісію для оцінки "Укрзалізниці"

Середа, 27 січня 2021, 14:37
 

Верховна Рада прийняла постанову щодо створення Тимчасової слідчої комісії на АТ "Укрзалізниця" для оцінки підприємства та розслідування можливого порушення законодавства, внаслідок якого погіршилися його показники та техстан.

Про це повідомляється на порталі Верховної Ради.

Завданнями слідчої комісії буде оцінка стану "УЗ", а також перевірка фактів можливої бездіяльності, порушення законодавства керівництвом підприємства, що "призвели до значного погіршення технічного стану підприємства та основних виробничих показників".

Окрім цього, комісія перевірить належність проведення закупівель, пов’язаних із запобіганню поширення коронавірусу, виконання заходів з реформування підприємства та раціональність використання державного майна.

Реклама:

Увагу також звертатимуть на фахову відповідність членів правління та наглядової ради "Укрзалізниці" на підставі вимог законодавства. 

Зазначається, що комісія забезпечуватиме контроль "за виконанням заходів з реформування та підтримання належної операційної діяльності" підприємства на час роботи.

До ТСК увійдуть 13 народних депутатів України. Термін діяльності Тимчасової слідчої комісії - один рік з дня її утворення.

Постановою передбачено, що Верховна Рада заслухає на пленарному засіданні звіт Тимчасової слідчої комісії про виконану роботу не пізніше шестимісячного строку з дня її утворення.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: