"Рекордний" спиртзавод продали вдвічі дешевше на повторному аукціоні

Четвер, 4 березня 2021, 18:23
 

Вишняківське місце провадження діяльності повторно виставили на аукціон, завод "Укрспирту" "пішов з молотка" за 101,2 млн грн - на першому аукціоні за нього хотіли віддати 234 млн грн.

Про це повідомляє Фонд держмайна.

"4 березня відбувся онлайн-аукціон з приватизації окремого майна Вишняківського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" (спиртове виробництво), за результатами якого до держбюджету мають надійти 101,2 млн грн", - повідомили у ФДМ.

За інформацією Фонду, за активи змагалися 6 учасників. Ціна зі стартових 21,18 млн грн ціна зросла до 101,21 млн грн. Перемогло в аукціоні ТОВ "СПІРІТ ЕТИЛ".

Реклама:

Об'єкт розташований в селі Вишняки Хорольського району Полтавської області, був заснований ще в 1776 році та модернізований в 2015-ому. 

Для завершення процесу приватизації переможець аукціону повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок.

Раніше ФДМ також зазначав, що у разі відмови від лоту переможець аукціону повинен буде сплатити до бюджету вартість гарантійного внеску – близько 2 млн грн. 

Нагадаємо:

Фонд держмайна на приватизаційному аукціоні продав Вишняківське МПД за 234 млн грн - це рекорд у приватизації спиртових активів.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: