Прем'єр про ріст цін на паливо на АЗС: Шукаємо причини

Четвер, 4 березня 2021, 15:35
 

Прем'єр Денис Шмигаль сподівається, що найближчим часом ситуація з підвищення цін у мережах АЗС на бензин і дизпаливо буде врегульована.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання журналістів про ситуацію на паливному ринку та підвищення цін на бензин і дизпаливо на АЗС.

"Це актуальне питання, ми буквально позавчора обговорювали це в кабінеті президента, вживали необхідних заходів. Була проведена відповідна нарада під моїм керівництвом зі всіма залученими органами.

Міністр економіки вчора проводив зустріч зі всіма мережами, які постачають паливо і торгують в роздріб. Дійсно, ціни зросли. Шукаємо причини, якщо вони об'єктивні і це ринок - добре, якщо є якісь картельні змови, зловживання - розпочаті процедури щодо перевірок законності функціонування окремих мереж і станцій, АМКУ робить свою роботу", - розповів він.

Реклама:

"Ситуація схожа з минулим роком. У мене є сподівання, що найближчим часом ситуація буде врегульована. Є побажання від мереж, якими би мали бути кроки уряду щодо наведення порядку, легалізації ринку пального. Ця робота робиться, всі доручення дані, я впевнений, що ринок буде справедливим і стабільним. 

Стосовно підвищення цін - давайте подивимся на тенденцію найближчими днями по тій роботі, яку ми будем робити із мережами", - додав він.

Нагадаємо:

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити робочі групи для боротьби з нелегальним ринком палива на рівні кожної області, зокрема перевірятимуть автозаправні станції.

Роздрібні мережі АЗС в період з 19 по 26 лютого підняли ціни на бензини і дизельне паливо на 0,3-2 грн/л, що в середньому дало плюс 1,25 грн/л.

Мережі АЗС за місяць (1 лютого - 1 березня) підвищили вартість автогазу у середньому на 2,2 грн/л (на 17%) - до 15,39 грн за літр.

Читайте також: Змова трейдерів або нафтові рекорди: чому зростають ціни на паливо

Ренесанс нелегалів: чому влада Зеленського не впоралася з підпільними АЗС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!