Уряд хоче боротися з нелегальними АЗС "на місцях"

Вівторок, 2 березня 2021, 13:26
 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив створити робочі групи для боротьби з нелегальним ринком палива на рівні кожної області, зокрема перевірятимуть автозаправні станції.

Про це під час пресконференції розповів голова Державної екологічної інспекції Андрій Мальований, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні вранці відбулася онлайн-нарада під керівництвом прем'єр-міністра України саме з питання обігу нафтопродуктів, зокрема, нелегального обігу палива в Україні. До нього були залучені всі служби, органи Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій. За дорученням прем'єра будуть створені робочі групи у кожній області, проводитимуться перевірки", - сказав Мальований.

За його словами, цьогоріч у відомства з'явиться можливість проводити не лише документальні перевірки походження палива на АЗС, а й лабораторні аналізи якісного складу нафтопродуктів.

Реклама:

"Минулого року ми працювали виключно з документами: перевіряли паспорти, техрегламенти, вивчали походження нафтопродуктів. Цього року виділено фінансування на лабораторні дослідження. Триває процедура закупівлі такої послуги, оскільки наші лабораторії не мають таких технічних можливостей", - пояснив голова Держекоінспекції.

Він зазначив, що у кожній області будуть створені комісії, що перевіртимуть дотримання природоохоронного законодавства. Зокрема - якості нафтопродуктів з огляду на екологію.

До неї увійдуть представники ДСНС, Держпраці, Держпродспоживслужби, а також Держекоінспекції,

"Минулого року ми провели 848 перевірок АЗС, за підсумками яких склали 979 рішень-приписів, санкцій. Санкцій було накладено на загальну суму понад 8 млн грн", - додав Мальований.

Читайте також: Ренесанс нелегалів: чому влада Зеленського не впоралася з підпільними АЗС

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: