Справа на 600 мільйонів: Верховний Суд Ізраїлю відхилив апеляцію проти Приватбанку

Вівторок, 30 березня 2021, 13:35
 

Верховний Суд Ізраїлю 26 березня відмовив у задоволенні апеляційної скарги проти Приватбанку Ізраїльського банку Дисконт, яким останній намагався зупинити розгляд вимог Приватбанку до рішень судів в Англії та США. 

Про це повідомляє пресслужба Приватбанку.

Суд відхилив апеляцію ІБД та підтвердив право ПриватБанку на відкритий розгляд справи судом по суті у повному обсязі. Відтак, Верховний Суд залишив без змін рішення Окружного суду, винесене у грудні минулоріч.

"ПриватБанк задоволений, тим що, відхиливши апеляційну скаргу ІБД, ізраїльський суд вкотре виніс рішення на його користь, чим визнав важливість розгляду позову Банку без невиправданих зволікань та без прив'язки до інших справ за його позовами, що знаходяться на вирішенні судів Англії та США, які стосуються інших збитків, понесених ПриватБанком у зв'язку з іншими шахрайськими схемами, аніж ті, щодо яких було подано позов в Ізраїлі", – коментують висновок Суду у Приватбанку.

Реклама:

Тепер, пояснюють у банку, ІБД зобов’язаний подати заперечення проти позову ПриватБанку, "чого він досі намагався уникнути". Зокрема, необхідно надати пояснення вчинених банком дій щодо понад 600 мільйонів доларів, які були виведені з Приватбанку на рахунок в ІБД.

Нагадуємо:

Приватбанк подав позов проти одного з найбільших банків Ізраїлю – Ізраїльського Банку Дисконт – через підозру у сприянні шахрайським діям колишніх власників української фінустанови.

18 грудня 2019 року ПриватБанк подав позов проти своїх колишніх власників та інших відповідачів до Окружного суду м. Тель-Авіва, Ізраїль, щодо схеми привласнення коштів у розмірі щонайменше 600 млн дол, що були незаконно виведені з Приватбанку у період з 2007 по 2011 роки та розміщені на банківському рахунку Israel Discount Bank.

Зазначається, що Приватбанк звернувся до ІБД з позовом як до одного із співвідповідачів в Ізраїлі, у зв’язку зі сприянням ІБД "незаконному привласненню грошових коштів Приватбанку та порушення своїх обов’язків, дозволивши здійснення очевидно шахрайських перерахувань коштів на банківський рахунок ІБД в Ізраїлі, та за невчинення жодних дій для відмови або блокуванні таких операцій, незважаючи на безліч очевидних критичних показників, які свідчили про шахрайські дії та відмивання коштів"

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: