Податкова амністія, виплати бізнесу та приватизація – що розгляне Рада 30 березня

Вівторок, 30 березня 2021, 09:00
 

Верховна Рада опублікувала порядок денний на позачергове засідання 30 березня, у першому читанні розглянуть подані президентом законопроєкти щодо амністії капіталів та карантинних виплат бізнесу.

Про це йдеться у порядку денному ВРУ.

Так, до порядку денного внесено поданий президентом Зеленським законопроєкт №5300. Він передбачає забезпечення фінансової підтримки застрахованих осіб, які постраждали внаслідок дії додаткових обмежувальних протиепідемічних заходів.

Також у першому читанні розглянуть №5064, який стосується "пакунку малюка". Нардепи пропонують встановити вартість одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у розмірі трьох прожиткових мінімумів та визначати кінцеву ціну в результаті аукціону. 

Реклама:

Крім того, Рада розгляне №5197 – ним вносяться зміни до Держбюджету-2021 для фінансування роботи Мінагрополітики. Наступний у порядку денному – урядовий №4020, яким затверджуються переліки об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації

До другого читання також внесено законопроєкт №4355, який остаточно прирівнює електронні паспорти до паперових або ID-карток.  

Зокрема Рада розгляне законопроєкти №5153, №5155 та №5156, якими передбачається у період з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року провести одноразове добровільне декларування активів фізичних осіб. Раніше комітет рекомендував їх до схвалення у першому читанні.

Наостанок, Рада може розглянути №4543, яким зрештою розблокує велику приватизацію. Так, в держбюджеті-2021 передбачено 12 млрд грн надходжень від приватизації: 3 млрд грн - від малої приватизації і 9 млрд грн - від великої приватизації.

Читайте також: Як працюватиме податкова амністія Зеленського і чому Ахметова та Коломойського не пробачать 

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: