"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінінфраструктури працює над річковими туристичними маршрутами

Понеділок, 29 березня 2021, 18:01
 

У Мінінфраструктури планують запуск реформи внутрішніх водних шляхів вже цьогоріч, іншим пріоритетом роботи є розвиток річкових пасажирських перевезень: назвали можливі туристичні маршрути.

Про це йдеться у повідомленні Мінінфраструктури за підсумками онлайн-наради щодо розвитку річкового туризму в Україні.

"Старт реформи внутрішніх водних шляхів залишається одним із основних пріоритетів роботи Мінінфраструктури на цей рік. Відновлення ВВШ – це не лише про збільшення вантажопотоку на річці, а й про розвиток пасажирських річкових перевезень", – зауважив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Серед можливих туристичних напрямків на зустрічі обговорювали запуск маршрутів з Києва до Канева та Чорнобиля. За словами міністра, за цими напрямками "такий вид сполучення користуватиметься попитом і буде найбільш оптимальним".

Реклама:

Також, відомство працює над розробкою та прийняттям близько 50 підзаконних актів, необхідних для належного функціонування внутрішніх водних шляхів з набранням чинності закону "Про внутрішній водний транспорт".

Водночас, додали у Мінінфраструктури, наразі розробляється Стратегія розвитку внутрішнього водного транспорту, у плані заходів до якої будуть передбачені заходи щодо розвитку пасажирських перевезень. Як зауважив Криклій, на час пандемії внутрішній туризм залишатиметься в пріоритеті.

Нагадаємо:

Верховна Рада на засіданні 3 грудня прийняла в цілому законопроєкт №1182-1-д "Про внутрішній водний транспорт", який, зокрема, передбачає лібералізацію ринку та створення Держфонду розвитку внутрішніх водних шляхів.

Економічна правда



Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: