Приватбанк також розкритикував ідею обмеження ставки міжбанківської комісії

Понеділок, 29 березня 2021, 13:55
 

У Приватбанку розкритикували законопроєкти у Раді про регулювання комісій банківського еквайрингу.

Про це повідомляє прес-служба банку.

"Понад 119 тисяч підприємців та точок малого бізнесу можуть втратити доступ до сучасних платіжних технологій та можливості отримувати оплату безготівково, якщо парламентом буде ухвалено законодавчі акти про неринкове регулювання комісій банківського еквайрингу, які лобіюють представники великих торговельних компаній", - йдеться у позиції банку.

За словами заступника голови правління Приватбанку Развана Мунтеану, примусове зниження рівня комісії банків за безготівкові платежі зробить збитковими роботу POS-терміналів у невеликих торгових точках та у підприємців, що змусить банки скорочувати мережу cashless саме для малого бізнесу.

Реклама:

"Що негативно вплине на розвиток цього сектору економіки, так як з втратою можливості приймати платежі картками підприємці втрачають також можливості продажу товарів в кредит та розстрочку, та зіткнуться із значним зниженням товарообігу.

Зокрема, за нормами, які закладені у законопроєктах Ради, для банків збитковими будуть POS-термінали в торгових точках, з обігом меншим за 33 тис грн на місяць. Також вітчизняний ринок платежів втрачатить сотні мільйонів гривень інвестиції банків у його розвиток - лише Приватбанк планував протягом 2021-2022 років вкласти 620 млн грн інвестицій у оновлення 169 тис терміналів, що складає 46% всій мережі еквайрингу банку", - додали у прес-службі.

Нагадаємо:

Національний банк опублікував офіційну заяву з критикою законопроєкту №4364, яким депутати зокрема хочуть встановити граничний розмір міжбанківської комісії – це може нашкодити споживачам та змусить банки згортати програми лояльності.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: