У 2021 році МОЗ планує закупити 8 мільйонів доз вакцин від коронавірусу

Середа, 24 березня 2021, 10:10
 

Міністерство охорони здоров’я планує до кінця року закупити 7,89 мільйона доз вакцини від COVID-19 на 4 мільярди гривень для вакцинування 3,95 мільйона осіб.

Про це повідомляє експертна організація StateWatch, яка проаналізувала бюджетну програму МОЗ "Проведення вакцинації населення від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" на поточний рік. 

Інші бюджетні програми МОЗ не передбачають закупівлю вакцини проти COVID-19. 

Середні витрати, закладені в бюджетній програмі на закупівлю вакцини від COVID-19 для однієї особи, становлять 504 гривні. Утім ані виробник, ані назва вакцини, на які розраховують у МОЗ, не зазначені. 

Реклама:

"Наразі неможливо зрозуміти, скільки загалом коштів сплачено з бюджету за вакцину і кому саме, адже така інформація не розкривається МОЗ", – уточнив голова StateWatch Гліб Канєвський.

Станом на кінець березня в Україну доставили лише 500 тис доз індійської вакцини Covishield, ціну на яку в МОЗ не розкривають.  

Нагадаємо, у кінці грудня МОЗ сплатило близько мільярда гривень приватній фірмі "Лекхім" за постачання китайської вакцини CoronaVac, яка досі не поставлена в Україну.  

Раніше StateWatch повідомляла, що вакцина з Китаю має бути поставлена до кінця травня, інакше "Лекхім" поверне мільярд

У лютому цього року міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив президенту Володимиру Зеленському, що Україна отримала підтвердження на постачання 12 млн доз вакцин виробництва компанії AstraZeneca та Novavax.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: