"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Новини 23 березня: маршрути нового лоукостера, падіння промвиробництва, ціна поганих відносин з МВФ

Вівторок, 23 березня 2021, 21:00

Про промвиробництво. У лютому 2021 року промвиробництво в Україні знизилось на 4,6%  порівняно з "доковідним" лютим 2020 року, скориговане на ефект календарних днів (минулий рік був високосним) скорочення було  меншим - 2%.

Про новий лоукостер. Новий український лоукостер Bees Airline отримав від Державіаслужби дозволи на виконання рейсів за 16 чартерними та 13 регулярними маршрутами.

Про нафту. Ціни на нафту знаходиться на рівнях початку лютого, інвестори не впевнені у сталості попиту на нафту через нові спалахи коронавірусу у Європі та повільну вакцинацію населення.

Про співпрацю з МВФ. Заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб заявив, що відмова України від співпраці з МВФ призведе до зростання витрат на обслуговування боргу, скорочення припливу іноземних інвестицій та тиску на валютні резерви НБУ.

Реклама:

Про транші. У 2014-2020 роках Україна перерахувала на користь Міжнародного валютного фонду 65,74 млн доларів комісії за невибрані транші, передбачені програмами співпраці.

Ексклюзиви ЕП

Депутати ставлять на чорне: хто виграє, а хто програє від зменшення вартості азартних ліцензій

Легалізований у 2020 році гральний бізнес тільки завдяки видачі ліцензій цьогоріч має принести державі 7,4 млрд грн. Проте депутати вирішили спростити вихід на цей ринок, зменшивши ліцензійні витрати.

NFT-хайп, або Як продати JPG-файл за мільйони доларів

Останнім часом набуває популярності тема NFT – невзаємозамінних токенів. Що це: черговий хайп, який швидко згасне, чи технологія майбутнього?

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!