Україна знайшла нового постачальника продукції "Роснефти" – ЗМІ

Понеділок, 22 березня 2021, 17:00
 

Міжнародний трейдер Coral Energy замінить Proton Energy Group S.A. у ланцюжку поставок НК "Роснефть" в Україну.

Про це повідомляє enkorr з посиланням на джерело в Coral Energy.

За словами джерела видання, йдеться про постачання 100 тис т на місяць дизельного палива через нафтоналивний термінал в Гомелі і близько 15-20 тис т залізницею через східний кордон.

Крім того, в повному обсязі зберігаються поставки ЗВГ, близько 40 тис т на місяць.

Реклама:

"Ціна на ДТ залишиться приблизно тією ж, премія +32 долара до котирування ДТ в Середземномор'ї, тоді як премія на скраплений газ виросте суттєво - на 15 дол, до 31 дол/т.

"Підвищення премій не пов'язане зі зміною постачальника, а пов'язано з великим попитом і високою ціною ЗВГ на внутрішньому російському ринку", - заявив співрозмовник enkorr.

За його словами, Coral Energy вже почала вести переговори і консультації з діючими контрактодержателями палива "Роснефти" в Україні.

Компанія Coral Energy Group (з центральним офісом в ОАЕ) за підсумками 2020 року поставила в Україну 276 400 т дизпалива. 

Оператором Coral Energy Group в Україні є компанія "Алпен Трейд", яка веде продаж у великому і дрібному опті.

За даними YouControl, ТОВ "Алпен Трейд" зареєстроване у Києві у 2016 році зі статутним капіталом в 300 тис грн. Основний вид діяльності - оптова торгівля твердим, рідким, газоподібним паливом і подібними продуктами.

Засновник компанії - Сафаров Джавід Мурсал Огли.

Нагадаємо:

З квітня компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Віктором Медведчуком мережа Glusco, зупинить поставки продукції на український ринок – один з найбільших партнерів компанії, Wexler, вже заявив про зупинку постачання російського дизпалива.

У Міністерстві економіки відбулася нарада з представниками паливного ринку, на якому сторони запевнили, що ризик дефіциту наразі відсутній, а колишні поставки від Proton Energy будуть заміщені альтернативними джерелами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: