Ризиків дефіциту палива після виходу Proton Energy немає – нарада у Мінекономіки

Четвер, 18 березня 2021, 15:54
 

У Міністерстві економіки відбулася нарада з представниками паливного ринку, на якому сторони запевнили, що ризик дефіциту наразі відсутній, а колишні поставки від Proton Energy будуть заміщені альтернативними джерелами.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

На нараді були присутні представники асоціації "Нафтогазова асоціація України", Української асоціації скрапленого газу, Укргазвидобування, мережі АЗС "ОККО", "WOG", "Амик", "Укрнафта", ТД Автотранс-Ойл, БРСМ.

Учасники проаналізували ситуацію щодо забезпечення паливних матеріалів та напрацювали план для заміщення поставок та збереження цінової стабільності. Зокрема, йшлося про диверсифікацію джерел постачання для контрольованого забезпечення обсягу поставок дизельного палива та газу.

Реклама:

"Об’єми поставок, які реалізовувались компанією Proton Energy, будуть повністю заміщені з інших альтернативних джерел. Усі імпортери та учасники ринку підтвердили, що в країні є наявність резервів по дизпаливу та можливість швидкої заміни постачальників у випадку необхідності", – прокоментував підсумки наради міністр Ігор Петрашко. 

Він додав: "Ризиків дефіциту палива немає. Стан запасів достатній для забезпечення потреб споживачів та проведення посівної кампанії".

Пресслужба також цитує слова очільника відомства щодо "боротьби зі спекулятивним ажіотажем, який може бути спричинений у зв’язку з заявами компаній щодо призупинення постачань".

Нагадаємо:

З квітня компанія Proton Energy Group S.A., до якої входить пов’язана з Віктором Медведчуком мережа Glusco, зупинить поставки продукції на український ринок – один з найбільших партнерів компанії, Wexler, вже заявив про зупинку постачання російського дизпалива.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: