Найбільший аеропорт в Німеччині переносить відкриття нового терміналу і скорочує робочі місця

Неділя, 21 березня 2021, 14:29
 

Адміністрація аеропорту Німеччини, у Франкфурті-на-Майні відкладає відкриття нового Терміналу 3 на 2026 рік, який спочатку планувалися відкрити на рік раніше і скорочує 4 тисячі робочих місць.

Про це повідомляє ЦТС, посилаючись на Rynek Lotniczy.

Термінал 3 будується з метою розвантаження вже існуючих терміналів, він розрахований на обслуговування 25 млн пасажирів на рік. Однак зараз не працює навіть Термінал 2 через низький попит. Дата його перезапуску була призначена на червень.

Північно-західна злітно-посадкова смуга, яка зараз служить стоянкою для літаків, може знову почати обслуговувати пасажирські літаки в травні.

Реклама:

У 2021 році аеропорт очікує обслужити 20-25 млн пасажирів. У минулому році Франкфурт обслужив 19 млн пасажирів - це був мінімум за останні 36 років.

Як повідомив голова правління компанії-оператора аеропорту Fraport Штафан Шульте, до рівня 70 млн пасажирів, обслуговуваних до пандемії коронавірусу, повітряна гавань повернеться не раніше, ніж через п'ять років. Найближчим часом кількість персоналу аеропорту скоротиться на 4000 осіб. У Fraport кажуть, що деякі люди підуть добровільно, інші - вийдуть на пенсію раніше терміну, ще частина - будуть звільнені.

Нагадуємо: 

Через нестачу пасажирів аеропорт у Франкфурті-на-Майні закрив один з своїх двох пасажирських терміналів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!