Міжнародні резерви НБУ дещо скоротилися у лютому

Вівторок, 2 березня 2021, 14:49
 

За підсумками лютого обсяги міжнародних резервів Нацбанку скоротилися на 200 мільйонів доларів - з 28,8 млрд на початок місяця до 28,6 млрд дол на 1 березня 2021 року.

Про це повідомив голова Ради НБУ Богдан Данилишин.

Він зазначив, що наявний обсяг резервів  учетверо перевищує плановий обсяг платежів Уряду та НБУ за зовнішньою заборгованістю перед нерезидентами у 2021 році. Її сума становить 7,2 млрд. доларів, з них на користь МВФ - 1,6 млрд. доларів.

Щодо обмінного курсу Данилишин зазначив, що на міжбанку спостерігалось "незначне переважання попиту на іноземну валюту з боку клієнтів банків над її пропозицією на aорвардному сегменті ринку". Водночас, збільшився продаж іноземної валюти фізособами на готівковому ринку, "що дозволило банкам збільшити викуп валюти в позицію".

Реклама:

Нагадуємо:

Міжнародні резерви України за підсумками січня становлять 28,8 млрд дол станом на 1 лютого, що на 1,1% менше за показник резервів минулого місяця.

Національний банк у період з 22 по 26 лютого другий тиждень поспіль не здійснював операцій з купівлі або продажу на міжбанківському валютному ринку.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: