"Дія City": Раді рекомендували прийняти за основу нову редакцію законопроєкту

Четвер, 18 березня 2021, 13:40
 

Комітет Верховної Ради з питань цифрової трансформації вирішив направити на розгляд парламенту проєкт ЗУ №4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки України" (про Дія City) у новій редакції.

Про це повідомляє прес-служба Комітету.

Верховній Раді також рекомендується при повторному першому читанні прийняти документ за основу.

За словами заступник голови комітету Єгора Чернєва, нова редакція законопроєкту підготовлена у відповідності до рішення парламенту від 3 березня цього року про направлення проєкту закону України № 4303 на повторне перше читання. 

Реклама:

"Оновлений законопроєкт про Дія Сity враховує зауваження та побажання індустрії, а також окремі положення альтернативних законопроєктів № 4303-1 та № 4303-2", - йдеться у повідомленні.

Документом, зокрема, закріплені:  

  • формальна процедура набуття статусу резидента Дія Сity; 
  • переглянуті та зменшені до мінімально можливого рівня функції та повноваження уповноваженого органу щодо розвитку та функціонування Дія Сity;
  • встановлено чіткі критерії набуття статусу резидента;
  • виключено положення про подання стартапами бізнес-плану;
  • визначено виключний та однозначний перелік підстав щодо втрати статусу резидента.

"Проєкт закону №4303 "Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні" було розроблено з метою формування в Україні найкращих правових та податкових умов для ведення ІТ-бізнесу та сприянню росту частки галузі у ВВП України до 10%", - додали у Комітеті.

Дія Сity - спеціальний правовий режим стимулювання розвитку цифрової економіки, який запроваджуватиметься терміном на 15 років та поширюватиметься на всю територію України. Вступ до Дія Сity буде добровільним.

Нагадаємо:

Спеціальний правовий режим "Дія City" допоможе збільшити доходи від IT з 6 мільярдів до 16,5 мільярда доларів до 2025 року, а кількість працівників – з 200 тисяч до 450 тисяч, заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: