"Дія City" сприятиме збільшенню доходів від IT до понад 16 мільярдів доларів – Федоров

Четвер, 11 березня 2021, 15:29
 

Спеціальний правовий режим "Дія City" допоможе збільшити доходи від IT з 6 мільярдів до 16,5 мільярда доларів до 2025 року, а кількість працівників – з 200 тисяч до 450 тисяч.

Про це віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров розповів під час форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" 11 березня.

Він також додав, що метою Мінцифри є збільшити частку IT та креативних індустрій у ВВП України з близько 5% до 10%, тобто вдвоє.

"І ми бачимо, що на сьогодні доходи IT це приблизно 6 млрд доларів, та ми бачимо для себе KPI для цього законопроєту (щодо "Дія City" – ЕП), що збільшимо частину доходу до 16 млрд доларів", – розповів він під час виступу.

Реклама:

Пізніше на своїй сторінці Федоров зазначив, що наразі IT-сектор зростає на 20-30% впродовж року, однак за  умови запровадження додаткових стимулів може зростати на 40- 50%.

"Дія City" стимулюватиме появу в країні компаній з доходом більше 100 млн доларів, які будуть інкорпоровані саме в Україні, а не десь за кордоном", - додав Федоров.

Він також пояснив, що для компаній-резидентів "Дія City" діятиме податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) у розмірі 5%, плюс 1,5% — військовий збір, а "податок на прибуток замінюємо податком на виведений капітал у розмірі 9%".

За словами очільника міністерства, законопроєкт вже скоро буде внесений на розгляд до Верховної Ради.

Нагадаємо:

Завдяки новому правовому режиму для ІТ компаній "Дія.City" Україна зможе стати лідером у цифровій трансформації вже за два роки та збільшити власний ІТ ринок у 2 рази. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: