УЗ домовилась з корейцями про фінансування підготовки будівництва євроколії

Середа, 17 березня 2021, 15:35
 

"Укрзалізниця" та Корейська національна залізниця Республіки Корея (Korean National Railway) планують спільно працювати над розвитком швидкісних пасажирських перевезень в Україні.

Відповідний меморандум про взаєморозуміння та співробітництво підписали 17 березня 2021 року в Сеулі, передає прес-служба УЗ.

"Так, сторони-підписанти співпрацюватимуть також у проведенні спільного дослідження щодо впровадження та реалізації інформаційних технологій у залізничній галузі.

Крім того, меморандум передбачає спільну роботу із залучення фінансування для розвитку залізничних проєктів в Україні, включаючи грантові ресурси", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, домовленості з Корейською національною залізницею передбачають грантове фінансування пре-ТЕО (попереднього техніко-економічного обгрунтування) для будівництва євроколії в Україні.

"Нам потрібні швидкості 21 століття (а зараз ми говоримо про 250 км/год і більше) та інтеграція із залізницями країн ЄС. Загалом мова йде про 4 ділянки, протяжністю майже 2 тисячі кілометрів нової залізничної колії в Україні: Київ – Львів – Держкордон, Київ – Одеса, Київ – Харків, Київ – Дніпро – Запоріжжя", - написав міністр.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що євроколію шириною 1,435 метра почнуть відновлювати у 2021 році, вона вестиме від Ужгорода до станції Чоп на кордоні. 

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!